Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Thinking Planet. Ontmoet de denkkracht van planeet aarde

De vroegboektickets zijn nu beschikbaar!

In aanloop naar Thinking Planet organiseren wij op 20 januari een exclusieve verdiepingsbijeenkomst over Ubuntu Filosofie met de Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose. U kunt nu alvast uw combiticket voor beide evenementen bestellen. 


21 april 2018

19:00-02:00
TivoliVredenburg, Utrecht

Hét internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, migratie, burn-out en eenzaamheid: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?
 
Om dit te bereiken hoeven we onze wortels niet te negeren, maar moeten we onszelf uitdagen verder te kijken dan onze eigen, westerse denktraditie. Dan komt een wereldwijde rijkheid aan denktradities in beeld en de verrassende inzichten van veerkrachtige gemeenschappen. Onbekende, genegeerde of nauwelijks begrepen lokale wijsheidtradities kunnen helpen om met nieuwe ogen te kijken naar globale, grensoverschrijdende problemen, zoals klimaatverandering.
 
Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende tradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen en leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.
 
Tijdens Thinking Planet gaan we op zoek naar verschil én verbinding. Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën, draai in meditatieve cirkels voor meer zelfinzicht bij een workshop soefi-dansen en ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.
 
 
Thinking Planet wordt georganiseerd in samenwerking met UNESCO en TivoliVredenburg.
 
              

 

Direct bestellen


€ 39,50Aantal:
€ 42,50Aantal:
€ 49,50Aantal:
€ 25,00Aantal:
€ 44,50Aantal:
€ 49,50Aantal:

Vul uw gegevens in

Heeft u al een account bij Filosofie.nl? Dan kunt u hier inloggen.
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres

Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord

* minimaal 6 karakters waarvan 1 letter en 1 cijfer

Bestellen

Log in

Heeft u nog geen account bij Filosofie.nl? Dan kunt u dit hier aanmaken.

E-mailadres
Wachtwoord
Log in
Wachtwoord vergeten?

Gebruik uw gegevens

Liever een ander e-mailadres gebruiken? Dan kunt u dit hier opgeven.

E-mailadres
Wachtwoord
Inloggen en lid worden
Wachtwoord vergeten?

Inloggegevens opvragen

Vul hieronder uw e-mailadres in om een link te ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

E-mailadres
Verzenden
Inloggen?


Bestel tickets

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.