Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Suzanne van den Eynden

filosoof, publicist

Filosofie gaat voor mij pas leven wanneer ik het kan toepassen op de wereld om mij heen: nieuws, politiek maar ook alledaagse verschijnselen, mensen en processen. Zo schreef ik over ontwikkelingssamenwerking, ambitie, beloven, spijt en (on)gelijkheid in de zorg. Inspiratie voor het schrijven over filosofie haal ik voornamelijk uit de actualiteit en zaken waarover ik mij verbaas. De filosofie helpt mij om dergelijke dingen beter te begrijpen en hopelijk ook aan anderen over te brengen. Bijzondere interesse heb ik voor rechtvaardigheid, gelijkheid, (bio)ethiek en arbeid.
Opiniërende teksten hebben mijn speciale voorkeur. Dergelijke stukken schrijf ik ook met enige regelmaat voor oa NRC Next en de Volkskrant.
Naast het schrijven hou ik mij op een andere manier met mondiale rechtvaardigheid en (on)gelijkheid bezig, namelijk als persvoorlichter bij vredesorganisatie PAX.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.