Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Maand in de media

Publicaties:

Artikel over de Socratesbeker in Trouw.
Artikel over de winnaar van de Socratesbeker in NRC.

Radio- en televisie-uitzendingen:

'Schuldgevoel'
Wo 27 maart - 19 tot 20 uur

Coen Simon, auteur van de Maand van de Filosofie, over zijn essay Schuldgevoel.

Brands met boeken
Vr 29 maart – Radio 1, 19 tot 20 uur

Wim Brands spreekt met Herman de Regt en Leon Heuts over hun boek De filosofie twittercanon, genomineerd voor de Socratesbeker 2013.

‘Dus ik ben’-radio
Zo 31 maart – Radio 5, 19 tot 20.30 uur

Filosofen Stine Jensen en Stephan Sanders introduceren de radiovariant op het tv-programma Dus ik ben. Pilot-uitzending over verlegenheid, met Maarten Doorman, Jeffrey Wijnberg, Alex Korzec, Jacqueline Oskamp en Daan Roovers.

Brands met boeken
Vr 12 april – Radio 1, 19 tot 20 uur

Wim Brands besteedt aandacht aan het thema van de Maand van de Filosofie ‘Schuld & boete’ in zijn boekenprogramma en bespreekt de genomineerde boeken voor de Socratesbeker 2013.

Het Filosofisch Kwintet
Vr 12 april – Ned 1, 00.10 tot 01.00 uur

Tijdens de Filosofie Nacht neemt HUMAN een aflevering op van Het Filosofisch Kwintet. Ad Verbrugge en Clairy Polak onderzoeken samen met hun gasten het concept ‘identiteit’. De aflevering wordt live uitgezonden op Nederland 1.

Morning Mr. Radio
Elke vr – SublimeFM 90.7, 9.45 uur

Vanaf de eerste week van april iedere vrijdag om 9.45 uur een filosofisch item in de ochtendshow Morning Mr. Radio. Op vrijdagochtend 12 april extra veel informatie over de Maand van de Filosofie tussen 7 en 10 uur met Bas Westerweel en Daan Roovers. Kijk voor de juiste frequentie of luister live op www.sublimefm.nl.

Twittercanon
Elke di & do – Klara 89.9, 6 tot 9 uur

De Vlaamse radiozender Klara bespreekt iedere dinsdag en donderdag een filosoof uit De filosofie twittercanon van Herman de Regt en Leon Heuts in de ochtendshow Espresso (6 tot 9 uur). Kijk voor de juiste frequentie of luister live op www.klara.be.


Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.