Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Sophie van Balen

Schrijver en filosoof

Sophie van Balen studeerde filosofie in Amsterdam en maakt sindsdien programma's voor verschillende filosofische redacties en evenementen zoals Filosofie Magazine en Brainwash. Elke derde dinsdag van de maand organiseert ze een filosofisch café in Amsterdam, genaamd Felix & Sofie, waar verschillende publieksfilosofen lezingen geven over uitdagende actuele onderwerpen. Naast haar werk als evenementorganisator en schrijver geeft ze werkgroepen in publieksfilosofie, ethiek, politieke & sociale filosofie en wetenschapsfilosofie. Als docent is ze verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Voor Filosofie Magazine verzorgt ze onder andere de 'close reading'-rubriek, waarvoor ze telkens inzoomt op een belangrijk stukje tekst uit het oeuvre van een grote denker. Sophie’s interesse gaat uit naar de postmoderne politieke filosofie, vooral in het werk van Michel Foucault, Herbert Marcuse en Hannah Arendt. 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.