Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Sabine Wassenberg

filosoof, kinderfilosoof, schrijver

Voor filosofie.nl schrijft Sabine een column voor de rubriek Filosoferen met Kinderen, beurtelings met haar collega-filosoof van WonderWhy, Maaike Merckens.
 
Filosofische vragen hebben Sabine van jongs af aan geprikkeld, juist omdat er per definitie geen zeker antwoord op bestaat. Ze doen ons weer verwonderen over de wereld waarin we leven en leggen vooral de beperking bloot van ons talige begrip van de werkelijkheid. Filosofie is daarom een springplank naar inzichten, doordat het mentale spaak loopt.
Sabine geeft les als freelancer op scholen, ze geeft trainingen, organiseert retraites en geeft EMDR-therapie. Daarbij is ze schrijfster.
 
In Mijn ego en ik onderneemt Sabine Wassenberg een filosofische zoektocht naar het ik. Met Maaike Merckens schreef ze de boeken Ik zag twee beren filosoferen en Ik zag twee apen wetenschapen.
Haar thema's zijn: het ik, identiteit, boeddhisme, geest/brein, psychologie, angst, verwondering en god.
 
Kijk hier het programma De Nachtzoen waarin Sabine wordt geïnterviewd over filosoferen met kinderen.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.