Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Rome: Stoïcijnse levenskunst

Filosofie Magazine organiseert van 7 t/m 13 juni 2015 de filosofiereis 'Stoïcijnse levenskunst' naar Rome onder leiding van Miriam van Reijen. U krijgt vijf ochtenden college over Stoïcijnse filosofie en we bezoeken o.a. Cicero's Tusculum en het centrum van het Romeinse keizerrijk: het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.

  • zondag 7 t/m zaterdag 13 juni 2015
  • voor abonnees van Filosofie Magazine € 1.875,- p.p.*
  • o.l.v. Miriam van Reijen
  • 7 dagen inclusief vlucht, 6 overnachtingen met ontbijt, 4 lunches en 5 diners in Rome.
  • € 70 korting p.p. voor abonnees!
  • Aanmelden op www.labrysreizen.nl/inschrijvenfilosofiereis

Programma

 

dag 1: zondag 7 juni

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar het centrum van de stad. Na aankomst is er tijd voor een verkennende wandeling in de wijk Trastevere. Welkomstdiner in een lokale trattoria.

 

dag 2: maandag 8 juni

College: Van Griekenland naar Rome: van de leer naar de praktijk. Over de stoïcijnse filosofie van de passies van Cicero.

Na de gezamenlijke lunch een bezoek aan Tusculum, waar o.a. Cicero enkele beroemde stukken schreef. Gezamenlijk diner in een lokale trattoria.
 

dag 3: dinsdag 9 juni

College: Seneca over het gelukkige leven. Een concrete passie wordt nader bekeken: irritatie/boosheid/woede.

Na de gezamenlijke lunch een wandeling met een stadsgids en een uitgebreid bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Gezamenlijk diner in een lokale trattoria.
 

dag 4: woensdag 10 juni

College: Epictetus over wat wel en wat niet in onze macht ligt. Hier wordt ingegaan op de stoïcijnse filosofie als actiefilosofie, ofwel: hoe word je een leider in plaats van een lijder!

Middag ter vrije besteding. Lunch en diner op eigen gelegenheid.
 

dag 5: donderdag 11 juni

College: Stoïcijnse filosofie in het alledaagse leven, in het heetst van de strijd. Over de politieke filosofie van de stoïcijnen.

Na de gezamenlijke lunch een wandeling met een stadsgids naar het Capitool met o.a. het ruiterbeeld van Marcus Aurelius en de Filosofenzaal. De avond is ter vrije besteding.
 

dag 6: vrijdag 12 juni

College: Van Romeinse oudheid naar christelijke middeleeuwen. Boëtius laat zien hoe filosofie, inzicht in de keten van oorzaak en gevolg, troost kan bieden en kracht kan geven.

Na de gezamenlijke lunch een bezoek aan de gelaagde kerk van San Clemente, de kerk van de Santi Quattro Coronati en de opgravingen van Romeinse huizen bij de Celio-heuvel, o.l.v. voormalig NOS-correspondent en archeoloog Andrea Vreede. Gezamenlijk afscheidsdiner.
 

dag 7: zaterdag 13 juni

Eigen gelegenheid tot een stadswandeling. In de vroege middag transfer naar de luchthaven van Rome Fiumicino en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Aanmelden op www.labrysreizen.nl/inschrijvenfilosofiereis
  • De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers, het maximum bedraagt 30.
  • Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk vier weken voor vertrek.
  • Op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer € 240,- p.p.  

 * Niet-abonnees van Filosofie Magazine betalen voor deze reis € 1.945,- p.p.
 


Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.