Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Rebekka Reinhard

filosoof, psycho-therapeut

‘Nooit was de druk om er goed uit te zien groter dan nu.’ In Mooi! beschrijft Rebekka Reinhard dat we tegenwoordig steeds meer bezig zijn met ons uiterlijk. Hoe we er uit zien is niet langer een kwestie van toeval of geluk, het is een prestatie die we zelf in de hand hebben. Reinhard onderzoekt waar deze obsessie met het schone vandaan komt en geeft tips over hoe hier mee om te gaan. Volgens de filosoof ligt ware schoonheid onder de oppervlakte. Het is dus vooral belangrijk om aandacht te hebben voor innerlijke schoonheid en fysieke aantrekkelijkheid is daar slechts een onderdeel van. Innerlijke schoonheid is te bereiken door boeken te lezen en van kunst te houden, zegt Reinhard in de traditie van Plato.

De Duitse filosoof (1972) heeft filosofie gestudeerd in München en Berlijn en werkt als filosofisch consulent en psychotherapeut. Daarnaast is ze lid van de adviesraad van de Dr. Georg-Reisach Academie voor Geneeskunde, Psychotherapie en Spiritualiteit.
Eerder verschenen publicaties van haar hand in Duitse tijdschriften en kranten, zoals de Berliner Zeitung.
Op 25 oktober is Reinhard in Nederland voor het festival Brainwash.
 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.