Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

maandag 22 januari 2018

Reactie Ignaas Devisch op column Stine Jensen

Ignaas Devisch

Stine Jensen is humeurig van het feit dat ze humeurig is van de titel van mijn laatste boek. Bon, dat mag, maar wat moet ik daarmee, zo vroeg ik mij af. Als daarna een aantal verwijten opduikt terwijl tegelijk blijkt dat ze mijn boek niet heeft gelezen, dan raak ik op mijn beurt geïrriteerd. Jensen ergert zich eraan dat ik in rust en redelijkheid en met nuance uitleg waarom empathie een keerzijde heeft – vandaar mijn titel trouwens: Het empathisch teveel. Ze suggereert dat die titel een verkooptruc is en mijn boek een filosofisch intellectueel spelletje. Dat zijn wat mij

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden