Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

dinsdag 10 januari 2017

Pleidooi: een nieuwe focus in de politieke filosofie

Jojanneke Vanderveen

Politieke idealen en de dagelijkse realiteit zijn vaak mijlenver van elkaar verwijderd. Het is daarom tijd voor een nieuwe focus in de politieke filosofie, betoogt Jojanneke Vanderveen. Aan het begin van mijn politiek actieve leven was ik, net als veel filosofen, vooral bezig met grote idealen. Zo droomde ik van een wereld zonder grenzen, waarin iedereen vrij is om te gaan en staan waar ze willen. Ik richtte mijn hoop op de politiek om dit ideaal te verwezenlijken. En hoewel ik wel wist dat de kans van slagen nihil was, hoopte ik dat toch ten minste mijn eigen partij voorstander

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden