Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Pitstopsessie Vught

Voorbij de waan van de werkdag - met psychiater-filosoof Damiaan Denys


Filosofie Zakelijk en Satori nodigen u deze zomer, op 26 juni, graag uit voor de Pitstopsessie in Vught. Het thema is deze keer 'Van angst naar vrijheid: Laat angst uw organisatie niet verlammen, maar verrijken'. Filosoof-psychiater Damiaan Denys geeft tijdens dit dagseminar handvatten om gevoelens van angst op de werkvloer te identificeren én te gebruiken.
 

Angst in organisaties

Tijdens dit seminar neemt hoogleraar Psychiatrie en filosoof Damiaan Denys ons mee achter de schermen van zijn onderzoek en boek Angstparadox dat eind dit jaar verschijnt. Volgens Denys leven we in een angstcultuur en zien we alles in het perspectief van angst. Ongemerkt wordt angst onze belangrijkste stuurman aan boord. Zo ook op de werkvloer. Bezuiniging, reorganisatie, disruptie, sanering – het zijn woorden die we in organisaties liever niet horen,  omdat ze ons doen huiveren. Hoe zorgen we er voor dat de angst voor verandering ons niet verlamt, maar juist in beweging zet?
 
In de Pitstop 'Van angst naar vrijheid: laat angst uw organisatie niet verlammen, maar verrijken' betrekt Damiaan Denys deze maatschappijbrede analyse moeiteloos op de dagelijkse praktijk van de werkvloer. De psychiater-filosoof biedt tijdens het seminar handvatten om gevoelens van angst te identificeren én te gebruiken. Denys pleit voor een herwaardering van angst; we moeten de angst in een ander daglicht zien. Niet  als moment van verstarring of stilstand, maar juist als de gelegenheid die zich aandient om onszelf vorm te geven en verder te ontwikkelen. 
 

Wat zijn Pitstopsessies?

De Pitstopsessies zijn bijeenkomsten voor de zakelijke markt en hebben elke keer een ander thema waar één of meerdere ervaren sprekers mee aan de slag gaan. Zo stonden eerder onderwerpen als autoriteit, identiteit en leiderschap centraal. De dagseminars zijn kleinschalig en hebben een persoonlijk karakter. Ze bieden geen hapklare oplossingen op voor de hand liggende problemen in organisaties, maar draaien om verdieping, bezinning en reflectie op datgene waar we dag in dag uit mee bezig zijn: ons werk. Dit gebeurt vanuit filosofie en zingeving en niet vanuit commercie. Vergeet de elevator pitches, harde targets en uitpuilende mailboxen die schreeuwen om aandacht en ontdek de waarde van vertraging.
 

Locatie & tijd

Ook deze zomer organiseren we de Pitstopsessie in het kloosterhotel ZIN – zorgvuldig gekozen om de bijzondere ambiance die uitnodigt tot inspirerende ontmoetingen. Om op de hoogte te blijven van de volgende Pitstop, kunt u zich inschrijven voor onze zakelijke nieuwsbrief.


Datum: 26 juni 2017
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie: ZIN, Klooster voor zingeving en werk
Adres: Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Leon Heuts 088-7002911
of: aanmelden@vbku.nl
 

Om een impressie te krijgen van de Pitstops, kunt u de programmaboekjes van eerdere sessies bekijken:
 

 
FM-hoofdredacteur Leon Heuts in gesprek met Bedrijfsstrateeg en eigenaar van Satori
Bert Flierman over de Pitstop sessie met Paul Verhaeghe:
 

 

1. Direct bestellen


€ 399,00Aantal:

2. Uw persoonsgegevens

Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode * Huisnr.* Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam

Aanvullende opmerking

 
Bestellen