Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Pitstop RE:invent - Design uw verandering.                                            Met topfilosoof Susan Neiman

27 oktober 2017 | 10:00 - 18:00 | Igluu Eindhoven, Lichttoren 32, 5611BJ Eindhoven

We leven in een tijd van snelle veranderingen, en ook organisaties hebben daar mee te maken. Eén van de oorzaken is de technologische revolutie – social media, big data of blockchain veranderen de markt, met geheel andere verdienmodellen. Voor overheden geldt dat de relatie met de burger een geheel andere is. 

Mede door technologie verandert ook de samenleving. Samenwerken en delen zijn belangrijker – denk aan share economy. Mensen kiezen steeds vaker merken of organisaties waarmee ze zich verbonden voelen. Waarden zijn daarbij van groot belang, zoals duurzaamheid, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling en binding met anderen, praktisch idealisme en verbeelding. 

Hoe ga je daar als organisatie mee om? Hoe verander je mee? Daar gaat RE:Invent over. Ons idee is dat juist omdat de samenleving als geheel verandert, echte innovatie meer is dan een cosmetisch proces. Het vereist diepgang en overzicht. Het gaat om een andere houding. Wie zijn we, als organisatie? Wat is de betekenis van wat we doen? Sluit dat aan bij de nieuwe tijd, met andere waarden of idealen? En: hoe blijven we trouw aan die idealen in de dagelijkse praktijk van omzet of targets?  

Dat klinkt drastisch – maar wij denken dat organisaties heel goed kunnen mee-evolueren met veranderingen, zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen. Wel zijn kansen op verandering groter, als ook de context goed in kaart is gebracht.

Verandering vergt een holistisch design – alles hangt samen met alles. Het is een proces van de tijd begrijpen, loslaten, verbeelden, opnieuw oriënteren, en nieuwe initiatieven goed uitproberen. 

RE:Invent wil helpen om dit design te ontwerpen. Organisaties met een helder design voor verandering, investeren meer doeltreffend, begrijpen de klant of de burger beter. 

Tijdens deze bijzondere sessie gaan we kijken naar hoe organisaties in een nieuwe tijd kunnen opereren, en hoe een dergelijk design kan worden ontwikkeld. Daarom dat we deze bijeenkomst organiseren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, het internationale topevenement voor design, met bijna 300 duizend bezoekers. In een intieme setting in de Lichttoren kijken we naar de verantwoordelijkheid van een organisatie in de samenleving, de waarde van kennis en data, en bespreken casussen van deelnemende organisaties. We hebben daarvoor de beste sprekers, waaronder topfilosoof Susan Neiman, die inspiratie en overzicht bieden.
 

Wat levert het u op:


Antwoord op vragen:  
⇒ Wat zijn de waarden en idealen van de nieuwe tijd?
En:
⇒ Verbonden met het netwerk van RE:invent
Programma
10.00-10.30: registratie, koffie en thee. 

Ochtend. 
De nieuwe tijd 
In samenwerking met FreedomLab. Hoe verandert technologie de wereld? Wat zijn de waarden en idealen van deze nieuwe wereld, en wat betekent dat voor organisaties? FreedomLab is een instituut voor herdefinitie. Het helpt organisaties om te gaan met technologische veranderingen en zichzelf te herpositioneren. ZIe FreedomLab.org. 

12.45: lunch 

Middag.
Hoe design ik een verandering? 
Pieter Haasnoot (Up Next, SBS, TMG) gaat met u in gesprek over hoe een organisatie verandert. Hoe proef ik de nieuwe tijd? Hoe laat ik het oude los? Hij bespreekt hoe u tot een nieuwe strategie komt. 

Namiddag.
Hoe blijf ik een idealist? 
Susan Neiman over het belang van rechtvaardigheid en waarheid. Juist voor organisaties.  

 

Keynote Speakers:

 
Susan Neiman is één van de meest gelezen denkers van het moment. Met haar boeken als Morele helderheid en Waarom zou je volwassen worden? laat ze zien dat een volwassen, verantwoordelijke houding geenszins het einde betekent van dromen en avonturen. In tegendeel: ze houdt een pleidooi voor idealisme en optimisme. In haar laatste boek Verzet en rede in tijden van nepnieuws staat ze pal voor waarheid, betrokkenheid en rechtvaardigheid. Juist in tijden van fake news en manipulatie, is het volgens haar essentieel om te blijven vechten voor gelijke rechten. Haar pleidooi vindt veel weerklank. Wat betekenen haar inzichten voor organisaties en hun maatschappelijke rol?
 
Pieter Haasnoot is oprichter van Up Next en mede-oprichter van Innovation Bank and Publicism, een start-up die vrije pers in de wereld ondersteunt met blockchain technologie (Publicism werd beloond met een innovatiesubsidie van Het Innovatiefonds voor de Journalistiek in 2016). Voorheen was Haasnoot lid van de directie van verschillende internationale mediabedrijven, zoals MTV Viacom, SBS Broadcasting en TMG. Hij lanceerde nieuwe services op ieder digitaal platform, waaronder apps, multimedia games, televisiezenders en -omroepen. Haasnoot gaat in gesprek over de design van een verandering. Hij put daarvoor uit hedendaagse managementtheorieën als TheoryU, maar ook uit middeleeuwse bronnen. 
 

Wat zijn Pitstopsessies?

De Pitstopsessies zijn bijeenkomsten voor leidinggevenden en medewerkers die de ambitie én durf hebben om een daadwerkelijke verandering te bewerkstelligen. De dagseminars zijn kleinschalig en hebben een persoonlijk karakter. Ze bieden geen hapklare oplossingen op voor de hand liggende problemen in organisaties, maar draaien om verdieping, bezinning en reflectie op datgene waar we dag in dag uit mee bezig zijn: ons werk. » Lees meer over de pitstopsessies & ervaringen van bezoekers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Leon Heuts 088-7002911
of: aanmelden@vbku.nl (bestellen op factuur is mogelijk)

 

1. Direct bestellen


€ 399,00 (ex. BTW)Aantal:

2. Uw persoonsgegevens

Voornaam *
Tussenv.
Achternaam *
Geslacht
Postcode * Huisnr.* Toevoeging
Straat *
Plaats *
Land *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam

Aanvullende opmerking

 
Bestellen

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.