Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Paul van Tongeren

filosoof, hoogleraar

'We moeten leren ontvangen wat andere mensen voor ons doen.' Wanneer het gaat om het leven zijn we te snel geneigd om het leven zó te maken, als wij denken dat het zou moeten zijn. Naast al deze activiteit moeten we ook ontvankelijk worden voor betekenissen die zich aandienen.
Dit zegt Paul van Tongeren (1950) in Leven is een kunst, het boek waar hij in 2013 de Socrates Wisselbeker mee won. In dit boek probeert hij de ideeën van Nietzsche, de meest kritische denker van de laatste paar eeuwen, te verenigen met een deugdethische benadering.
Van Tongeren is Nietzsche-kenner en houdt zich voornamelijk bezig met de fundamentele wijsgerige ethiek en haar geschiedenis. Sinds 1993 is hij hoogleraar wijsgerige ethiek aan de faculteit der wijsbegeerte van de Radboud Universiteit Nijmegen.
In augustus 2014 organiseert Filosofie Magazine een 7-daagse filosofiereis naar Zwitserland onder leiding van prof. dr. Paul van Tongeren.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.