Filosofische reis

Wat is mijn verantwoordelijkheid als vriend?klik om een oordeel te geven!
Onlangs vertelt een goede vriend dat hij gaat trouwen. Ik feliciteer hem, maar ondertussen heb ik mijn twijfels bij zijn partnerkeuze. Moet ik hem dit zeggen of is het niet aan mij hierover te oordelen? Wat is mijn verantwoordelijkheid als vriend in deze?
Via twitter vraag ik mijn followers #watzoujijdoen?
@CeesStokman tweet: uit oprecht je twijfel en gun de ervaring - het leven vooruit geleefd en achteruit begrepen (Kierkegaard). Ik reply: Met het risico mijn vriend te kwetsen? Ja,want kwetsing is inherent aan een vriendschap en bestaat bij de gratie van tegenpool genegenheid, tweet Cees terug. @LifeOfBarbara zegt daarentegen: Is het aan jou om te twijfelen aan zijn partnerkeuze? Dit is nl beredeneert uit wat JIJ goed of slecht vindt #dilemma.
Ik ben er nog niet uit en breng een bezoek filosoof Frank Meester. Het resultaat van ons gesprek is te lezen in komend Filosofie Magazine. 

Meedenken met de dilemma's van Mirella? Twitter: @MirellavMarkus #watzoujijdoen

Discussier mee: Een vriend vertelt dat hij gaat trouwen. Ik ben niet overtuigd van zijn partnerkeuze. 
#Watzoujijdoen?

Reacties

Als een goede vriend redenen heeft om te trouwen, zal mijns inziens een goede vriend ondanks al dan niet door bijvoorbeeld goede vrienden in voor de goede vriend niet mis te verstane zinnen uitgesproken tegenwerpingen zijn of haar redenen hebben om te trouwen, zodat op het 1e t/m 54e gezicht zowel de heer Cees Stokman als mevrouw LifeOfBarbara m.b.t. de partnerkeuze van de goede vriend een alleszins overtuigend advies hebben gegeven, maar misschien is dit niet zo.

Theo Benschop op 09-05-2012 om 20:36