Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Presentatie Vrouwennummer

dinsdag 25 februari 2014


‘Vrouwen zijn niet van nature zorgzaam, betrokken of elegant. Ze zijn dat van culture’, schrijft Daan Roovers in de nieuwe editie van Filosofie Magazine, die helemaal in het teken staat van vrouwen in de filosofie. Op 3 maart wordt dit nieuwe nummer gepresenteerd in de Rode Hoed in Amsterdam. Met Simone van Saarloos, Maureen Sie, Ilse Bulhof en Daan Roovers.

Tijdens de presentatie staat de positie van vrouwen in de wetenschap centraal. Waarom blijft het aantal vrouwen in de wetenschap zo ver achter? Lost dit probleem zich na verloop van tijd vanzelf op, of duidt het op een wezenlijk verschil? En wat voor rol mogen neurowetenschappelijke verklaringen voor de verschillen tussen man en vrouw spelen in dit debat? Verder zullen er beeldfragmenten getoond worden van Simone de Beauvoir en Hannah Arendt.

Als lezer van Filosofie Magazine ontvangt u op 30 procent korting op de toegangsprijs van de avond, op vertoon van de advertentie op pagina 44 van de nieuwe editie.

Bestel hier uw kaarten.Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.