Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Namen G8 van de Filosofie bekend!

maandag 20 januari 2014


Het is definitief: Filosofie Magazine, Human en Hivos organiseren op vrijdag 18 april 2014 de G8 van de Filosofie, open voor publiek. Peter Sloterdijk, John Gray, Chantal Mouffe, Zygmunt Bauman, Benjamin Barber, Markus Gabriel en Damon Young zijn aanwezig. De achtste denker, die de G8 compleet maakt, wordt zeer binnenkort aangekondigd.Tijdens dit publieke evenement behandelen deze acht invloedrijke denkers de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Het gaat over duurzame economische ontwikkeling, de open maatschappij, individualisering en ethiek, (medische) technologische veranderingen en meer. De onderwerpen die centraal staan tijdens de G8 zijn deels door de denkers aangedragen, daarnaast zijn er vragen verzameld in het werkveld (denk: onderwijs, zorg, bestuur). Hiermee is de G8 van de Filosofie het grootste publieke filosofie evenement van Nederland. 

De thema's worden behandeld in lezingen, interviews, debatten en in een speciale live uitzending van Het Filosofisch Kwintet. Filosofie Magazine, Human en Hivos dagen de internationale denkers uit om grote maatschappelijke en ethische kwesties met denkkracht te bevechten. Nederland dient daarbij als case study. Omdat deze kwesties grensoverschrijdend zijn, kunnen ook de oplossingen grootschalig worden ingezet.

De filosofische top streeft niet alleen naar het vinden van antwoorden maar is er tevens op gericht ruimte te creëren voor kritiek. Vanuit dit idee steken de acht grote filosofen publiekelijk de koppen bij elkaar, met het oog op de toekomst. Wat is de rol van het onderwijs? Op welke manier verhouden mens en techniek zich tot elkaar? Hoe ziet de toekomst van de democratie eruit? 

Kortom, op 18 april zal de Beurs van Berlage worden omgetoverd tot een broedplaats van ideeën. Publiek is van harte welkom bij deze topconferentie: De kaartverkoop is reeds gestart, dus wees er snel bij.
 
 Reacties

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.