Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Nieuwe app: '20 beste ideeën van de filosofie'

donderdag 5 december 2013


Om snel toegang te krijgen tot een schat aan informatie, lanceert Filosofie Magazine de app '20 beste ideeën'. Voor de app zijn de 20 beste ideeën geselecteerd uit de geschiedenis van de wijsbegeerte, die ook nu van grote waarde zijn om onszelf en de wereld beter te begrijpen.


De ideeën variëren van de dood van God van Friedrich Nietzsche, tot 'het scheermes van Ockham',  een criterium om ware kennis te onderscheiden van onzin. Per idee is een korte inleiding geschreven, en zijn twee artikelen toegevoegd uit het archief van Filosofie Magazine. In totaal biedt de app dus 60 artikelen. Daarnaast zijn links toegevoegd naar uitgebreide dossiers op de website van Filosofie Magazine, met veel meer artikelen, filmmateriaal en diverse animaties.

De ideeën zijn in de app onderverdeeld in de categorieën 'In wat voor wereld leven we?', 'Wat kan ik weten? , 'Wat moet ik doen?' en 'Hoe kunnen we samenleven?'. Bovendien is elk idee herkenbaar door een eigen symbool, die een visueel herkenbare intuïtieve toegang geven. De technische ontwikkeling is verzorgd door Carl Mangold.

Vooralsnog is de app alleen geschikt voor de iPad, minimale vereiste iOS 6. De app kost € 2,99.

Leon Heuts

Op de hoogte blijven van filosofie? Neem nu een halfjaarabonnement op Filosofie Magazine voor slechts € 25,- en kies een mooi geschenk.Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.