Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Habermas ontvangt Erasmusprijs

dinsdag 5 november 2013

Op woensdagmiddag 6 november 2013 wordt in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs uitgereikt aan de Duitse filosoof Jürgen Habermas. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een buitengewone bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaal-wetenschappelijk gebied. Dit jaar is het thema van de prijs 'de toekomst van de democratie'. 

Ter gelegenheid van de uitreiking biedt Holland Doc 24 een introductie tot het werk van Habermas, door Leon Heuts, redacteur van Filosofie Magazine. Aansluitend daarop volgt de documentaire Videocracy, over de rol van de media in de politieke cultuur van Italië onder Berlusconi. Hierin komt naar voren dat in Italië het publieke debat heeft plaatsgemaakt voor ‘mediakapitalisme’ waarin, volgens Habermas, de leefwereld van jonge mensen wordt uitgebuit en gekoloniseerd. Media moeten juist op een machtsvrije en objectieve manier de publieke opinie in kaart brengen, stelt Habermas. Want door het verdwijnen van een pluriforme pers verdwijnt uiteindelijk de democratie. Leon Heuts vertelt:Bekijk de volledige uitzending woensdag 6 november om 20.25 uur live via de website van Holland Doc 24.

Overige uitzendtijden:
  • vr 8 november om 0.22 uur
  • za 9 november om 3.24 uur
  • ma 11 november om 23.34 uur
  • di 12 november om 4.59 uur
Lianne Tijhaar

Jürgen Habermas komt mogelijk naar de G8 van de Filosofie, om van gedachten te wisselen over de grootste problemen van deze tijd. Breng uw stem uit op www.investeerinfilosofie.nl.

Op de hoogte blijven van filosofie? Neem nu een halfjaarabonnement op Filosofie Magazine en kies een mooi geschenk.


Reacties

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.