Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Karlijn Roex

Karlijn Roex
Karlijn Roex is onderzoeker bij 113 Zelfmoordpreventie. Ze rondde vorig jaar haar proefschrift af over suïcide en werkloosheid bij het Max Planck Instituut in Keulen, en behaalde in 2014 haar mastergraad in de sociologie aan de University of Oxford. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist in het debat rondom ‘verwarde personen’, een etiket waaronder zij zelf door politie ook een paar keer geduid werd geduid. Naast haar werk over suïcide, houdt ze zich steeds meer bezig met vragen als: Hoe ziet het debat over een ‘verwarde personen problematiek’ eruit als we het bekijken vanuit iemand die zelf ‘verwarde persoon’ wordt genoemd? Welk soort samenleving maakt zich zorgen over een ‘verwarde personen problematiek’? Onlangs verscheen hierover haar boek In verwarde staat.
 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.