Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Stine Jensen – Het opzoeken van de grens

Stine Jensen – Het opzoeken van de grens
Tijdens een cursusweek mediteren krijgen de deelnemers zonder dat ze het weten nootmuskaat. Dat veroorzaakt een psychotische ervaring voor Stine Jensen. Eerder onderging ze  voor het programma Dus ik ben een ayahuasca-ceremonie voor een dieper bewustzijn. Wat is de aantrekkingskracht van het zoeken van de grens tussen het ‘normale’ en de ‘waanzin'? En hoever ga je voor spirituele groei? In haar nieuwste boek Goeroes onderzoekt ze de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de gevaren en verleidingen van de moderne spiritualiteit.


Stine Jensen is filosoof, programmamaker en schrijver. Voor televisie maakte ze de reisserie in Scandinavië Licht op het Noorden, het filosofieprogramma Dus ik ben en afgelopen najaar het boekenprogramma Stine boekt sterren. Ze publiceerde onder meer het bekroonde kinderboek Lieve Stine weet jij het?, Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East, waarin ze de spirituele wereld van meditatie, yoga en oosterse filosofie verkent.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.