Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Grietje Keller - De keerzijde van verhalen

Grietje Keller - De keerzijde van verhalen
We hebben allemaal persoonlijke verhalen. Sommige zijn pijnlijk, traumatisch of hilarisch. Die verhalen zijn krachtig. Ze kunnen ons samenbrengen of licht op onrechtvaardigheid werpen. Maar er schuilt ook een gevaar. Zogeheten ‘experts’ kunnen de verhalen van psychiatrisch patiënten misbruiken om onderzoeksbevindingen te staven of behandelinterventies op de markt te brengen, door steevast hetzelfde verhaal te laten zien: ‘Mijn naam is Peter, ik heb stoornis x, ik volgde therapie y, ik slik trouw mijn medicijnen en nu gaat het beter.’ Verhalen worden koopwaar. We moeten voorkomen dat persoonlijke verhalen omslaan van agents of change in disability tourism of patient porn.
 
High-knowledge crazy Grietje Keller leidt groepen Mad Studies bij Stichting Perceval. In deze leesgroepen bekijkt zij met de deelnemers gekte en psychisch anders-zijn vanuit sociologisch, filosofisch en politicologisch perspectief. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialtiteit genderstudies en Science and Technology studies.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.