Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Marjolijn van Kooten

Cabaretiere Marjolijn van Kooten opent het Waanzinfestival op haar geheel eigen wijze.
Van Kooten studeerde communicatiewetenschappen aan de UvA en Theatermaken aan de Amsterdamse TheaterAcademie. Ze kampte jaren met een paniekstoornis met agorafobie en depressies en had veel last van de schaamte die ze hierover voelde. Ze schreef hierover in 2014 het boek Schijtluis. Om het taboe te doorbreken en de schaamte eraf te halen, bedacht ze een nieuwe theatervorm: psychiatrisch cabaret. Want humor relativeert en werkt bevrijdend.

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten. 

Al vier seizoenen zijn de voorstellingen van Marjolijn bijna overal uitverkocht. Waarmee ze haar persoonlijke doel heeft behaald: er mag gepraat en zelfs gelachen worden over onderwerpen als depressie, angst, suïcidegedachten en schaamte.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.