Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Waarom filosofie de wereld beter maakt

Maakt filosofie de wereld beter? Het is maar net hoe je het bekijkt. Misschien levert filosofie niet direct iets op, noch heeft ze een duidelijk doel. Maar volgens de filosofen Frank Meester, Simone van Saarloos en Marli Huijer - tevens Denker des Vaderlands - is dat juist goed. Filosofie gaat over de vraag waarom we eigenlijk het leven leiden zoals we dat doen, en dat is per definitie een vraag zonder belang of doel. Maar het levert wel nieuwe en verrijkende perspectieven op.  

Filmmaker Anna Witte maakte een portret van de drie filosofen. We nodigen u uit een abonnement te nemen op filosofie.nl, en bieden u de eerste maand gratis aan. Kijk hier om alle mogelijkheden te bekijken. Maar kijk vooral ook naar de portretten hieronder.  


 

 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.