Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Thijs Lijster

Columnist Filosofie Magazine

Elke maand schrijft Thijs Lijster een column voor Filosofie Magazine. Of het nu over Jeff Koons of toetsen in het lagere onderzijs gaat, zijn kritische blik weet schijnbaar alledaagse dingen steeds in een verrassend daglicht te plaatsen. Als kunstcriticus en filosoof geeft hij filosofische diepgang aan dingen die hem opvallen.

Thijs Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie in Groningen. Hij schreef samen met Jan Sietsma Onder filosofen (2005) en was medesamensteller van onder meer De Nieuwe Duitse Filosofie (2014) en De kunst van kritiek (2015). Hij publiceert ook regelmatig in De Groene Amsterdammer. In 2009 won hij de essayprijs van Vrij Nederland, in 2010 de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek en in 2015 de Boekman Dissertatieprijs.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.