Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Ton Derksen

Columnist filosofie.nl

Wetenschapsfilosoof Ton Derksen houdt zich sinds zijn emeritaat bezig met waarheidsvinding in rechtszaken. Hij werd bekend door zijn boek over de tot levenslang veroordeelde Lucia de B., dat er aanzienlijk aan bijdroeg dat haar zaak heropend werd, met vrijspraak als eindresultaat. Derksen schreef daarnaast onder andere over de zaak van Ernst Louwes (Leugens over Louwes), en over de zaak-Baybasin (Verknipt bewijs). Steeds laat hij zien dat de politie, het Openbaar Ministerie en uiteindelijk de rechters bij het beoordelen van een zaak slechts één kant uit keken, naar een persoon die de dader wel móést zijn – tunnelvisie.

Als hoogleraar wetenschapsfilosofie was Ton Derksen verbonden aan de Universiteit van Tilburg en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.