Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Bart Coster

Junior redacteur Filosofie Magazine

Achter alles wat we denken en achter alles wat zich afspeelt in de wereld zitten grotere en diepere vragen, en over die vragen gaat de filosofie. Filosofie zit dus in de wereld, en komen we elke dag tegen, als we er oog voor hebben. Binnen de filosofie heb ik een brede interesse, maar mijn voorkeur gaat uit naar de (praktische) ethiek en de sociale en politieke filosofie. De centrale vraag voor mij is: hoe kunnen we als mensen goed (samen)leven? Ik vind het belangrijk dat filosofie in het bestuderen van deze vragen niet los komt te staan van de maatschappij, niet in een ivoren toren wordt bedreven, vanuit de leunstoel. Anders verwordt filosofie tot een ingewikkeld cryptogram waar alleen ingewijden zich voor interesseren. Zoals ik al zei: filosofische vragen kom je elke dag tegen. Filosofie is dus relevant en belangrijk. Om te ervaren hoe filosofie wordt bedreven buiten de academische wereld loop ik stage bij Filosofie Magazine.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.