Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2020

‘Ik werd me ervan bewust dat ik mezelf ontkende’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Gershwin Bonevacia (26) is schrijver en stadsdichter van Amsterdam. Ik heb een fiets gekocht is zijn debuut. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe bundel Toen ik klein was, was ik niet bang.

'Ik durfde nooit te vertellen wat ik dacht. Als ik hardop voorlas in de klas en een woord als “enthousiasme” zag staan, verzon ik ter plekke iets anders, omdat ik wist dat ik het niet kon uitspreken. Als ik mijn achternaam verkeerd schreef, kwam ik met smoesjes en verklaringen. Ik had moeite met Engels, met het spreken van mijn moedertaal Papiamento. Ik zat achter in de klas en ik dacht over alles na: wat ik om me heen zag, wat de juf of meester vertelde. Maar ik zei niets. Ik was altijd bang dat ik als dom gezien werd.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.