Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2020

Lach om jezelf

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jannah Loontjens
Essayist

Rechts maakt botte grappen over immigranten, vrouwen en andersdenkenden. En links? Dat wil niemand buitensluiten en gedraagt zich heel voorzichtig. Jannah Loontjes vraagt zich af of er echt geen plaats meer is voor humor ter linkerzijde.

Als de dingen tegenzitten - misverstanden met mensen, onenigheden of liefdesperikelen - heb ik de neiging om naar mijn leven te kijken als naar een theaterstuk. En vaak schiet ik dan in de lach. Het is niet zo dat ik onbewogen blijf onder ruzies of dat verwijten mij niet raken, maar ondanks de pijn en de ellende die ik voel, moet ik er vaak ook om lachen. Niet iedereen deelt deze vorm van humor. Een ex-vriend nam het me erg kwalijk dat ik zomaar in de lach kon schieten tijdens onze ruzies, maar ik kon het niet helpen dat dwars door mijn woede en radeloosheid heen ons venijnige geharrewar mij ineens als een strindbergiaans huwelijksdrama voorkwam.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.