Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2020

Drie boekrecensies: Einstein, sprookjes en mensenrechten

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Rob Hartmans en Simon Gusman

Lange tijd werd er door de wetenschap gedacht dat er een werkelijkheid bestaat los van ons. Einsteins relativiteitstheorie gooide roet in het eten. De consequenties hiervan werden doordacht door de te jong gestorven Nederlandse denker Elsbach.

Relatieve Waarheden

De relativiteitstheorie van Albert Einstein zette niet alleen de natuurkunde op zijn kop, maar had ook grote gevolgen voor de filosofie. Nu Newton, die was uitgegaan van een absolute ruimte en absolute tijd, van zijn troon was gestoten, dreigde hij de grote Immanuel Kant in zijn val mee te sleuren. Het idee dat er onwrikbare kennis van de werkelijkheid bestond leek niet langer vol te houden en scheen niet meer dan speculatie.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.