Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2020

Natuurlijk ontsnappen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Alicja Gescinska
filosoof, schrijver

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een behoefte geheel eigen aan de hedendaagse mens: in de natuur trekken om ons aan onszelf te kunnen onttrekken. Onze totaal verstedelijkte, geïndustrialiseerde, gebetonneerde wereld heeft een nostalgie naar de natuur in ons opgeroepen. De ratrace en onze gejaagde levens hebben een artificiële nood aan natuurlijkheid gecreëerd. Een heimwee naar een tijd die we niet kennen, maar waarvan we gemakshalve aannemen dat het leven toen eenvoudiger was, minder complex. Een tijd waarin de mens in harmonie met de natuur leefde.
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.