Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 1/2020

Krankzinnige genieën

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Annemarie Lavèn

Een van mijn favoriete verhalen van Roald Dahl is ‘William en Mary’. Kort na het overlijden van haar echtgenoot William komt Mary te weten dat hij heeft meegewerkt aan een buitenissig medisch experiment. Hij heeft toegestaan dat zijn hersenen na zijn dood in leven gehouden worden. Aangesloten op een hart-longmachine kunnen ze eeuwenlang in perfecte staat blijven functioneren. Voor William, een filosoof die vindt dat hij een verdomd goed brein bezit, een onweerstaanbare gedachte. Om toch met de buitenwereld te kunnen communiceren behoudt hij alleen één oog, dat verbonden is met zijn hersenen en in een schaaltje met vloeistof drijft. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.