Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 11/2019

‘Je hebt elke dag drie kansen om de wereld te redden’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bram Galenkamp

Klimaatverandering voorkomen is bijna onmogelijk, volgens schrijver Jonathan Safran Foer. Voor wie toch een poging wil wagen, heeft hij een advies: vraag je eens af of je echt niet kunt ontbijten en lunchen zonder vlees en zuivel.

Een stamgast is hij er inmiddels. Schrijver en filosoof Jonathan Safran Foer beweegt zich door het Amsterdamse Ambassade Hotel alsof hij thuis is. Voor zijn nieuwe boek, Het klimaat zijn wij, komt Foer naar Nederland om de ondertitel toe te lichten: ‘De wereld redden begint bij het ontbijt.’ De Amerikaan profileert zich meer en meer als profeet van het naderend onheil dat klimaatverandering heet.
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.