Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 9/2019

Denkpraatje: Zit er wijsheid in waanzin?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Een psychose is een ellendige ervaring die je zo snel mogelijk moet vergeten. Of schuilt er wijsheid in de waanzin? Een pillendoosje en een dagboek zijn het er nog niet over eens.

Eenpersoonskamer in een psychiatrische kliniek, vroege ochtend. Phil en Ine, een pillendoosje en een dagboek, liggen samen op het nachtkastje van een man die de middag daarvoor opgenomen is met een psychose. Het eerste daglicht komt door de ramen. De man ligt te slapen.

PHIL
Hij heeft gisteren de hele avond in jou zitten schrijven. Dat is niet goed voor hem. Hij moet míj gebruiken volgens de voorschriften en dan een muziekje luisteren en gaan slapen.

INE
Wat weet jij van hem? Mij vertrouwt hij zijn geheimen toe.

 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.