Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 8/2006

De ondermijning van autoriteit: een kinderlijk soort egoïsme

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Anton de wit

Ambulancebroeders, wijkagenten, leraren en scheidsrechters krijgen steeds vaker te maken met geweld en bedreigingen. Ad Verbrugge, Joachim Duyndam en Joep Dohmen over hoe gezag weer geloofwaardig kan zijn. 'Jonge klimop kan niet groeien en bloeien als er geen muur is waar hij tegenop kan klimmen.'

‘Jonge agent leert weer wat orde en tucht is’, kopt de Volkskrant eind augustus op haar voorpagina. De grote foto boven het artikel laat drie politieagenten zien die in de stromende regen bezig zijn met het hijsen van de Nederlandse vlag. Het oogt nog wat onbeholpen, maar toch plechtig. Op de achtergrond staan enkele tientallen studenten van de Amsterdamse politieacademie strak in het gelid.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.