Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 8/2006

11 september: ‘Als je eenmaal sceptisch bent, houdt het gewoon op’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Johan van de Werken

Volgens wetenschapsfilosoof Herman de Regt is de status van de 'feiten' bij complottheorieën en de official myth over 11 september gelijk. Heropening van het onderzoek is vijf jaar na dato echter problematisch.

Begin september verscheen – temidden van een stortvloed aan andere boeken over 9/11 – de Nederlandse vertaling van The New Pearl Harbor: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11 van de Amerikaanse filosoof, theoloog en onderzoeker David Ray Griffin. In zijn boek geeft Griffin – lid van de Scholars for 9/11 Truth: een groep academici die pleit voor verder onderzoek naar de gebeurtenissen op en rond 11 september – een opsomming van tegenstrijdigheden, omissies en onwaarschijnlijkheden in de officiële verklaringen van de Amerikaanse overheid en verschillende onderzoekscommissies.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.