Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2019

Recensie: Socrates en de shit van mijn ouders

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Coen Simon
filosoof, publicist

Kinderen met stuntelende vaders en moeders kunnen terecht bij het grappige filosofische hulpboek van Stine Jensen en Frank Meester. Maar dat legt wel heel veel verantwoordelijkheid op hun schouders.

Ik ben opgevoed met het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen.’ In een interview in de Volkskrant mag programmamaker Filemon Wesselink als aankondiging van een nieuw televisieprogramma over de liefde ook bekentenissen doen over zijn eigen liefdesleven. Maar zijn persoonlijke confessies monden uit in een afrekening met zijn ex. Want ‘zij heeft het ook te laat aangegeven’, vindt hij, en bovendien ‘heeft zij ervoor gekozen om een einde aan de relatie te maken. Dat ben ik niet geweest.’ Afgezien van het feit dat ik me afvraag hoe dat in zijn werk gaat, een kind opvoeden met ‘het idee dat als je drie kinderen hebt, je je verantwoordelijkheid moet nemen’, is het natuurlijk allerminst verantwoordelijk om de verantwoordelijkheid van de moeder van je kinderen publiekelijk in twijfel te trekken. Wie moet het kind nu vertrouwen?  


 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.