Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2019

Moreel Dilemma: Onze aandacht verdient meer aandacht

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Internet stimuleert een vrij verkeer van informatie. Maar gaat die vrijheid niet ten koste van een andere: onze vrijheid van aandacht? 


Beeld: Bas van der Schot

Vanuit the land of the free hebben grote techbe­drijven het internet veroverd. Hun evangelie van vrij verkeer van informatie is niet langer onaantastbaar; zorgen over privacy zijn inmiddels gemeengoed. Maar als het gaat om niet-persoonlijke data vindt het evangelie nog altijd gehoor. Terecht? Of offeren wij met dat vrije informatieverkeer een meer wezenlijke vrijheid op: onze vrijheid van aandacht? 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.