Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2019

Eva Meijer: ‘Ik streef niet naar geluk’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Lianne Tijhaar
Filosoof, schrijver

Als puber kreeg filosoof Eva Meijer voor het eerst te maken met depressies. Ze schreef er een boek over, waarin ze haar ervaringen doordacht aan de hand van filosofen en kunstenaars.


Beeld: Merlijn Doomernik

Ze arriveren samen bij café ’t Huis aan de Amstel in Amsterdam-Oost, Eva Meijer en Doris, haar hond. Of beter gezegd: haar partner. Want als iets het werk en leven van filosoof Eva Meijer kleurt, is het wel haar bijzondere kijk op dieren, die ze consequent en radicaal als volstrekt gelijkwaardig aan mensen beschouwt. Ze promoveerde op de politieke stem van dieren en verdiepte zich in dierentalen, die wij volgens haar veel beter kunnen begrijpen dan we onszelf doorgaans wijsmaken.

Eva Meijer (1980) is veelzijdig; ze schrijft wetenschappelijke artikelen, maakt performances, liedjes en tekeningen, en schrijft romans, zoals onlangs nog over het idealisme van de commune. Maar ze heeft ook een boek geschreven dat voortkomt uit een schaduwkant van haar bestaan: een essay over depressie.  

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.