Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
29-03-2019

4: Plato

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Boeken uit het verleden bieden vaak verrassend relevante inzichten voor de wereld van nu. Filmmaker Joep de Boer portretteert kinderen die voorlezen uit gelauwerd werk van grote filosofen. In deze aflevering: Aart leest voor uit Plato. 
 

'Een onafhankelijk mens mag bij de studie nooit van zijn vrijheid worden beroofd. Als lichamelijke training onder dwang plaatsvindt, ontwikkelt het lichaam zich daarom nog niet minder goed. Maar in de psyche blijft kennis die onder dwang tot stand is gekomen niet bewaard.'

In ons Onwijs Grote Filosofie Doeboek maken we nog veel meer over grote filosofen toegankelijk voor jong en oud.

 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.