Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2019

De jager romantiseert de natuur niet

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia Galgau
Kunst & filosofie

Is de jacht een wrede bezigheid? Fotograaf Isabella Rozendaal leerde van jagers hoe we ons als mens eerlijk en empathisch tot de natuur kunnen verhouden.

'Ik zag de natuur vroeger als de esthetische achtergrond waar je nooit echt deel van uitmaakt. Om die barrière te doorbreken wilde ik meer leren over jagen’, zegt de Nederlandse fotograaf Isabella Rozendaal, die tien jaar lang de wereld af heeft gereisd om jachtrituelen te documenteren.

Rozendaal verbleef bij jagersgemeenschappen in onder andere het Zuiden van de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en de Braziliaanse Amazone. De portretten die ze maakte hangen nu in een gedimd verlichte kelder in het Fotomuseum in Den Haag. De tentoonstelling Isabella Hunts bestaat daarnaast ook uit Facebook-gesprekken van jagers, essays over natuurmythes en Amerikaanse kookboeken over gejaagd vlees (game) – een rijke selectie van wat de fotograaf allemaal tegenkwam tijdens haar diepgravende onderzoek.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.