Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2019

De estafette: Vertekenende spiegel

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia Egher

Haar linkerwijsvinger stond op het punt het toetsenbord aan te raken, maar voor de aanraking van de eerste toets, wast een golf aan herinneringen de zorgvuldige geformuleerde zin uit haar hoofd weg. Janice kan zich de dag dat ze de diagnose bipolaire stoornis kreeg nog goed herinneren. Het ongemakkelijke gevoel terwijl ze naar huis liep, zich afvragend of ze wat de dokter had verteld goed begrepen had. Eenmaal thuis was ze bijna gestruikeld op weg naar haar computer, waarvan ze hoopte dat die haar van afdoende antwoorden kon voorzien. Vijf jaar later was ze het centrum van een vreemd universum waar meerdere apps haar verzekerden dat ze bij was met de laatste ontwikkelingen in het veld, terwijl andere apps haar hielpen contact te houden met andere mensen met dezelfde diagnose. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.