Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2019

Hoop is een gok die moed vergt

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jannah Loontjens
Essayist

Als Jannah Loontjens even niet meer weet hoe het verder moet met de wereld, grijpt ze naar Rebecca Solnit. Die geeft haar altijd weer nieuwe hoop.

De aarde warmt op; Irak, Afghanistan en Syrië zijn verwoest; we kampen met polarisatie, cybercriminaliteit, totalitaire regimes, oorlogen en vluchtelingen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn sombere tijden en het is niet gemakkelijk om hoopvol te blijven en vertrouwen te hebben in een betere toekomst. In deze deprimerende duisternis grijp ik naar Rebecca Solnits boek Hope in the Dark, een politiek-filosofisch werk waarin de Amerikaanse schrijver en activist op bijna drammerige wijze laat zien dat geloof in een betere wereld wel degelijk zinvol is en dat we de hoop niet moeten opgeven. Overtuig me, Solnit, mompel ik als een mantra tijdens het lezen, overtuig me!

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.