Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2019

De stilte wordt een marteling

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia Galgau
Kunst & filosofie

Kunstenaar Lawrence Abu Hamdan interviewde oud-gevangenen over de geluiden die ze hoorden in de Syrische gevangenis Saydnaya. In Earwitness Theatre belicht hij de donkere kant van stilte.Een daling van 19 decibel in het gemiddelde geluidsniveau markeert het punt waarop Saydnaya van een zwaarbewaakte politieke gevangenis in een doodskamp veranderde.’

Deze alarmerende woorden zijn ingesproken door de Jordaanse kunstenaar Lawrence Abu Hamdan in het audiowerk Saydnaya (the Missing 19db). Hoewel de locatie van de Syrische martelgevangenis zelfs op Google Maps te vinden is (hij bevindt zich 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad Damascus), was er tot voor kort weinig informatie over wat zich binnen de muren van het complex afspeelt. Het is er volslagen donker en er zijn maar heel weinig vrijgelaten overlevenden.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.