Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2019

Van stelen een kunstvorm maken

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia Galgau
Kunst & filosofie

Hoe kun je succesvol protesteren? Kunstenaarscollectief YoMango – ‘ik steel’ in het Spaans – protesteert door van stelen een kunstvorm te maken.


Beeld: YoMango

A User’s Guide to (Demanding) the Impossible is een klein en roze boekje dat twintig rebelse kunstinterventies omschrijft, voor iedereen die zich afvraagt hoe een succesvol protest eruitziet. Het Londense kunstcollectief Minor Compositions schreef en printte de pocketgids in slechts drie dagen, om het cynisme en de moedeloosheid te bestrijden tijdens de protesten tegen de Engelse overheidsbezuinigingen uit 2010.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.