Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
09-01-2019

#5 Hypocrisie met Lisa Doeland

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Programmamaker Luuk Heezen besloot geen vlees meer te eten, vooral uit milieuoverwegingen. Toch pakte hij onlangs het vliegtuig naar Japan, waar hij vlees noch vis liet staan. Hypocriet? Volgens filosoof Lisa Doeland ontkom je er niet aan. We moeten er juist voor waken dat we teveel belang hechten aan consistentie: dat je je niet aan je principes houdt, betekent nog niet dat je je idealen overboord gooit.

Hypocrisie is het thema van ons januarinummer. Is het mogelijk om niet hypocriet te zijn? En als dit niet zo is, hoe kunnen we ons gedrag dan nog aan onze idealen meten?Mis geen enkele aflevering en neem een abonnement op deze podcast via iTunes, Spotify, Apple's Podcasts of Pocket Casts.

In iedere aflevering van de podcast-serie 'Alledaagse vragen' reageert een filosoof op een vraag uit het dagelijks leven. Hoe ga je om met liefdesverdriet? En waarom is ons werk zo bepalend voor onze identiteit? Programma-maker Luuk Heezen wordt wijzer in gesprek met Nederlandse filosofen.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.