Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
31-10-2018

OPROEP: Wat moet volgens u een nieuw mensenrecht worden en waarom?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens gaan we op zoek naar nieuwe mensenrechten. De acht mensenrechten die Irena Rosenthal hier geformuleerd heeft, zijn bedoeld als een prikkelende voorzet. Misschien denkt u al lezend dat er eigenlijk heel andere rechten nodig zijn, of dat de essentie tot nu toe over het hoofd wordt gezien. Omdat rechten altijd plaats- en tijdgebonden zijn, en het resultaat van lange deliberatie, dagen wij u uit om met ons verder te zoeken naar de mensenrechten van de toekomst.

Wat moet volgens u een nieuw mensenrecht worden en waarom? Laat het ons voor 1 december weten in maximaal 300 woorden.
Mail uw mensenrecht naar filomag@veenmedia.nl of via deze link. De redactie maakt een selectie van de meest relevante rechten. Die publiceren we op filosofie.nl op 10 december, de dag waarop de rechten 70 jaar bestaan. Ook krijgen de auteurs van de 3 beste rechten een uitgebreid boekenpakket.

 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.