Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2018

Tsjalling Swierstra: ‘Het is tijd voor een linkse techniekpolitiek’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Merel Talbi

Technologie is een vorm van machtsuitoefening, mede ingegeven door rechtse ideologieën als het cyber-libertarisme, zegt Tsjalling Swierstra, hoogleraar techniekfilosofie aan Maastricht University. Volgens Swierstra is het tijd voor een linkse techniekpolitiek. Hij ging in gesprek met redacteur Merel Talbi.

Van techniek denken we vaak dat het een instrument is, iets wat zelf niet links of rechts is, maar alleen voor linkse of rechtse doelen ingezet kan worden’, zegt Tsjalling Swierstra, hoogleraar techniekfilosofie aan Maastricht University. Swierstra werd begin februari gevraagd om een lezing te geven in de Eerste Kamer, op uitnodiging van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Merel Talbi zocht Swierstra op, en sprak hem over zijn idee dat technologie veel meer is dan alleen een instrument.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.