Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
21-07-2017

Playlist Lust for Life: Frank Meester

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Welke muziek geeft ‘lust for life’? Swingende nummers natuurlijk, die je in beweging zetten.

Zoals Shine van de zigeunergitarist Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club de France. De gastzanger bij deze opname uit 1936, Freddy Taylor, zingt ‘because I am glad I am living, take my troubles all with a smile.’ Kan het levenslustiger?

Maar het wonderlijke is, dat rustige, droevige nummers mij vaak ook ‘lust for life’ geven, en me in beweging zetten, vooral omdat ik zin krijg om ze zelf te spelen. En hoewel ik weet dat het niet werkt, trap ik nog steeds in die val. Tegen de tijd dat ik het lied kan spelen op mijn gitaar en de tekst uit mijn hoofd ken, heb ik het al zo vaak geoefend, dat de betovering verloren is gegaan.

Gelukkig zijn er stukken waar ik me nooit aan gewaagd heb, zoals Jag vet en dejlig rosa van de Zweedse zangeres Monica Zetterlund met het Bill Evens Trio uit 1964 of  Le deserteur van Boris Vian, waarin hij uitlegt aan de president van Frankrijk waarom hij gaat deserteren. Het grappige is dat de huidige Franse president Emmanuel Macron sprekend op Boris Vian lijkt.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.