Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
12-07-2017

Playlist Lust for Life: Jannah Loontjens

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
In het kader van ons zomernummer vroegen we filosoof Jannah Loontjens aan welke muziek zij dacht bij 'Lust for Life'. Het resultaat is deze playlist.

De totaal onnavolgbare, dwaze tekst van I Am the Walrus van de Beatles wekt in mij steeds opnieuw een lichtzinnige stemming op. En dit al meer dan dertig jaar lang. Het uitzinnige ‘goo goo g’joob’ dat na het refrein wordt gezongen, is een jubelkreet die ik wel mee moet joelen.
 
Crazy van Gnarls Barkley vind ik een onweerstaanbaar dansnummer. Ik zet het vaak aan tijdens het koken en swing met mijn vriend in de keuken. Bovendien bezingt het de vrijheid van waanzin. Niet zozeer de waanzin van een psychose, maar het loslaten van alle dwang van normaliteit; de vrijheid van de gelukzalige gekte. Ja, echt een heerlijk nummer!
 
World Clique van Deee Lite, een typisch jaren negentig nummertje, een uptempo zomerritme, een simpele tekst waarin de wereldbevolking als een grote kliek wordt voorgesteld. Een en al optimisme en vrolijkheid op een springerige housebeat.
 
Het interview met Loontjens uit ons Lust for Life-nummer lees je hier

 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.