Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
03-07-2017

Playlist Lust for Life: Leon Heuts

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Leon Heuts
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine


Lust om te leven is onlosmakelijk verbonden met zelfverlies, offer en dood. Wanneer voelen we ons immers meer levend, bruisend en stromend, dan oog in oog met de afgrond? Deze drie muziekstukken drukken dat voor mij perfect uit.

Le Sacre du Printemps van Stravinsky is niets anders dan de pure manifestatie van de lente, de hergeboorte van het leven, de overwinning op de winter, de dood. Dat is niet lieflijk, zoals geen enkele geboorte, maar gewelddadig – pure horror eigenlijk. En vraagt om een offer.

Ace of Spades, het archetype nummer van vuige speedrockers Motörhead, speelt zich af op de grens van pure goklust en de dood – pas als de dood in zicht is, voelen we het bloed kloppen. ‘But that's the way I like it baby/ I don't wanna live for ever.  

Gigantic van artnoiserockband The Pixies, getuigt van de pure geilheid van de übersensuele zangeres Kim Deal voor een mooie jongen – waarbij de naam van de song niks te wensen over laat over het waarom. Maar ook hier het duistere randje: He's like the dark, but I'd want him. 


Benieuwd naar ons Lust for Life nummer? Lees het hier online. Of koop het in onze webshop
 

Geluid

Lust for Life: Leon Heuts

https://open.spotify.com/user/filosofiemagazine/playlist/1wufzvuKLiYGxNZDKp0Rbc

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.