Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2017

René ten Bos: 'Later word ik ook filosoof'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Rong Zwemmer

Wie is René ten Bos, de nieuwe Denker des Vaderlands? ‘Mijn leven is een paradox. Ik kom uit een wereld die zich nu verraden voelt door de elite.’

Toen zijn zusje overleed was hij zes jaar. Na haar overlijden ontving hij een kinderboek over filosofie. ‘Nadat ik het had uitgelezen, schijn ik tegen mijn moeder gezegd te hebben: “Later word ik ook filosoof.”’ Ten Bos heeft altijd het idee gehad dat filosofie troost kan bieden in absurde situaties. Door te filosoferen kun je leren omgaan met toestanden die voor jezelf niet goed uit te leggen zijn. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.