Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2017

Hoe verlangen onze tijdservaring verandert

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia Galgau

The New Forest van Maarten Baas laat ons verlangen naar iets wat we nooit zullen meemaken. De Groningse filosoof Thijs Lijster vertelt hoe deze onvervulde belofte onze tijdservaring verandert.


The New Forest. Maarten Baas

De prijs voor het ‘Het meest mis- leidende product’ wordt jaarlijks uitgereikt aan een product dat de kopers een ongegronde belofte heeft gedaan. Het zou makkelijk zijn om de producenten van zulke producten af te schilderen als geldzieke monsters, en de kopers ervan als slachtoffers van het kapitalistische systeem. ‘Dat zou echter geen recht doen aan het hele verhaal’, waarschuwt de Groningse filosoof Thijs Lijster. ‘Wij, als consument en als mens, hebben zélf constant een verlangen naar iets nieuws.’ 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.